Bayer Headquarter

Architecture
JAHN, Chicago/USA

Planning time
1998 − 2000

Construction time
2000 − 2002

Services by Werner Sobek
Structural engineering
Facade engineering

GFA
23,100 m²

Client
Bayer AG, Leverkusen/Germany

Photography
Andreas Keller, Altdorf/Germany
Roland Halbe, Stuttgart/Germany

New headquarter of Bayer in Leverkusen/Germany. Three-storey completely glazed building which on account of its curved form links up harmoniously with the adjacent Carl-Duisberg park. The total length of the various circular segments is approximately 180 m. The 15 m high lobby is linked to the two wings of the building by glass/steel bridges.

Stairways featuring glazed parapets and perforated sheet metal treads as well as glazed lifts provide access to the various levels of the building. A pergola sixteen metres high, 117 m long and 18 m wide fitted with transparent Macrolon elements, extends above the entrance lobby.