Huawei

Architecture
Henn Architekten, Munich/Germany

Planning time
2006 − 2009

Construction time
2009 − 2013

Services by Werner Sobek
Structural engineering

Client
Huawei Technologies, Co. Ltd., Hangzhou/China

Renderings
Henn Architekten, Munich/Germany

The master plan for the new research and development park of the technology company Huawei considers the picturesque landscape of the Art City Hangzhou as basic parameter for its arrangement of freestanding building modules. Along the water axis there are six buildings for research and administration. This ensemble is expanded by two small modules for administration and service as well as by a main canteen. The main buildings are characterised by their green courtyard which expand the surrounding park. Transparent building bases create a smooth transition of architecture and landscape.