AEB Headquarters

Architects:
Riehle + Assoziierte GmbH & Co. KG, Stuttgart/Germany

Planning time:
2014 – 2015

Construction time:
2015 – 2017

Services rendered by Werner Sobek:
Structural engineering
Facade engineering
MEP engineering

Client:
AEB GmbH, Stuttgart/Germany

Photographer:
Roland Halbe, Stuttgart/Germany

AEB’s new administrative headquarters stands on the former Hansa Area in the Möhringen district of Stuttgart. The various office zones on each storey are arranged around a central, light atrium which serves as a prestigious reception and circulation space on the ground floor – and which provides a point of focus that helps promote communication on the floors above. An efficient, flexible building structure and an innovative energy concept are further special features of the building.