Direkt zum Seiteninhalt, zur Hauptnavigation, zur Standortwahl, zur Suche.

R129

R129

Architects:
Werner Sobek, Stuttgart/Germany


Planning time:
2001 - 2012


Construction time:
t.b.a.

 

Services rendered by Werner Sobek:
design and object planning

The skin or envelope of the building consists of a plastic material which is extremely light and transparent. The structural frame is fabricated from carbon box sections.

Thanks to the application of an electrochromatic foil which can be controlled electrically, the envelope can be darkened or made completely opaque either in sections or as a whole.

The foundation raft, which consists of a carbon carcass, carries a heating floor as well as a technical installations floor which provides storage facilities and connections for electrical energy, water, compressed air and communications lines.The interior of the building is devoid of fixed partitions or walls between the various functional areas. A central non-stationary module houses sanitary and kitchen installations.