Huawei

Architect:
Henn Architekten, Munich/Germany

Planning time:
2006 – 2009

Construction time:
2009 – 2013

Services rendered by Werner Sobek:
Structural engineering

Client:
Huawei Technologies, Co. Ltd., Hangzhou/China

Renderings:
Henn Architekten, Munich/Germany

The master plan for the new research and development park of the technology company Huawei considers the picturesque landscape of the Art City Hangzhou as basic parameter for its arrangement of freestanding building modules. Along the water axis there are six buildings for research and administration. This ensemble is expanded by two small modules for administration and service as well as by a main canteen. The main buildings are characterised by their green courtyard which expand the surrounding park. Transparent building bases create a smooth transition of architecture and landscape.

 

Related Projects: